tisdag, maj 01, 2007

Röd mentalitet

Ja, det vore väl synd och skam om jag i och med bilden här i bloggen inte skrev något idag. Men någon (något?!) nöt utefter avenyn påkallade sig uppmärksamhet och eftersom jag inte är en våldsam person, vilket dumjäveln ska vara glad för, så passar väl ett sött litet snällt blogginlägg bra.

Äckelschteekarn stod där och sopade gatan och höll ett plakat som lydde: "Vi städar upp efter packet" och nedanför fanns några överkryssade loggor för diverse vänsterinstitutioner. Troligtvis det enda han "städat" själv och plakatet hade säkert pappa betalat och mamma skrivit. Hoppas den jäveln vaknar med valkar i händerna imorgon.

Naturligtvis var det någon annan som prompt skulle vifta med en jänkarflagga bakom vänsterpartiets lilla scen under de tal som hölls. Som sagt, tur att jag inte är våldsam av mig.

Så jävla onödigt att häckla en dag som denna. Å andra sidan kanske det bara var jag och min partner som uppmärksammade det hela.

Hur som helst. När det gäller sådana här arbetar/socialist/kommunistprylar undrar jag vad min farfar hade sagt och tyckt. Så här efter hans bortgång har jag börjat identifiera mig mer och mer med honom, en sann arbetare som läste Norrskensflamman och röstade på APK. Vette fan om han någonsin gått i något tåg, demonstrerat och sjungit internationalen. Troligtvis inte eftersom han nog inte hade tid med sånt "trams". Det fanns ju ved att huggas, traktorer att lagas och snö att skotta.

För mig känns det alltså lite underligt med demonstrationståg. Jag är ju inte killen som sjunger mitt i stan, fuck it, jag sjunger inte ens i duschen och sjöng heller inte idag. Nog vet jag att dagen som sådan är viktig och symbolisk på liknande sätt som en Che Guevara-tischa kan vara. Men en Che Guevara-tischa kan ju också vara ett jävligt påklistrat statement som gäller ungefär lika länge som tischan är borta från tvättkorgen. Jag hoppas att jag är tillräckligt mycket arbeidare i min vardag och i mina vardagliga göromål och val, trots att jag inte sjöng idag och kan klassas som akademiker och i framtiden säkerligen som medelklass. Jag vill gärna tro att arbetarlabeln inte bestäms av engagemangsgrad vid 1:a maj, i såna fall är jag ju rökt.

- - -

Dagen till ära vill jag "promota" en gammal klasskompis till mig som gör skön och arg hip-hop: Menteroja. Uselt nog har jag bara köpt en av hans plattor men den är riktigt bra. Skivan jag köpte heter "Escaping from the artificial" och spåret "Strike back" känns speciellt relevant efter dagens upplevelser. Det kanske bästa är att han gör skiten själv utan något bolag i ryggen, han knegar och står i för att kunna trycka upp plattorna. Något utav en vardagshjälte, fast han själv skulle nog inte gilla om jag kallade honom för det.

Kolla in:
www.menteroja.net samt http://myspace.com/menteroja

---
EDIT: Han hade visst ett bolag bakom sig nu: www.boilingpandas.se
---

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hallå Tobs,
Hörde av Martin att du skulle till SVT och göra ett gott intryck...håller tummarna - de kan inte få någon bättre förspråkare för public service iallafall! Har uppdaterat klassbloggen - check it out.
Lycka till!
/Maria

Anonym sa...

Vad ska du göra på SVT?

Anonym sa...

Tåbbs ska troligtvis inte göra så mye på svt eftersom intervjun gick så där. Mitt enda hopp ligger på dialekten - gillade dom den så äre klarrt. Annars inte. :-P Kommer nåt kryptiskt blogginlägg om upplevelsen här framöver...typ imorrn lr nåt! :-D

//Mongo-Tåbbe

Anonym sa...

Vad var det för jobb du sökte, då?

Anonym sa...

Nyfniken i en strut får vara nyfniken i en strut lite till. Vill inte att det ska gå som för den dära civilingenjören som sökte jobb i Norrköping och stället hittade hans tjejs blogg där hon skrev att dom inte ville flytta till Norrköping. Typ. Paranoid? Oh yeah... :-D

//Tåbbs

Anonym sa...

Tja man, intressant blogg. Visste inte att du delade med dig av dina intressanta tankar på detta vis. Grymt!

Såg att Escaping-skivan kom med på ett hörn. Skoj att du gillar. Va inte rädd för att skicka skiten vidare till dina polare. Nya skivan är ute nu också, känns rätt bra - hoppas att du gillar den. Kanske finns på nån hubb, annars finns den på både cd och vinyl. Förresten ang Boiling Pandas är jag inte signad eller nått, vi samarbetar främst vad gäller promotion, dock pröjsade de för cd-versionen. The illest still un-signed!

Vi kanske ses nästa vecka då vi ska upp och lämna enkäter.

Paz!

Ernesto